Wanneer winterbanden wisselen?

De dagen worden steeds korter en kouder. Ook wordt het drukker en gladder op de weg. Wanneer is het verstandig om je zomerbanden te stallen en winterbanden onder je auto te zetten? 

In sommige Europese landen is het verplicht van de verzekering om tijdens de winter met winterbanden te rijden. In Nederland is dit niet van toepassing, wel is het erg verstandig om tijdens de winterse maanden met extra zekerheid te rijden. Omdat winterbanden van een andere samenstelling rubber zijn gemaakt, heb je meer grip in winterse omstandigheden. 


Voordelen winterbanden

  • Kortere remweg
  • Minder slijtage in de wintermaanden t.o.v. zomerbanden


De vuistregel is om de zomerbanden te verwisselen tijdens de wintertijd. Winterbanden werken het best als de temperatuur onder de zeven graden Celsius is. De banden slijten ook harder boven de zeven graden. Daarom is het verstandig om de temperatuur in begin voorjaar goed in de gaten te houden. 


Winterbanden stallen in Deventer

Bij Auto Goedhart hebben wij genoeg ruimte om uw zomer en winterbanden te stallen. Bel met 0570 502 150 voor meer informatie.


Wat voor winterbanden heb ik nodig

Er zijn vele verschillende soorten winterbanden beschikbaar. Vaak zijn winterbanden smaller om meer grip te hebben. Onze servicespecialisten kunnen je adviseren over welke winterband het beste is voor jou situatie.


Maak snel een afspraak voor het wisselen van de zomerbanden naar winterbanden


0
Feed