Review Porsche Macan Turbo

Een echte Porsche maar dan anders...

Bij een Porsche verwacht je al snel een sportieve 4 zitter met een boxer motor. Maar sinds begin deze eeuw, mengt Porsche zich ook met de SUV trend. Zo kwam de Cayenne als aftrap, inmiddels meerdere modellen is de Cayenne en enorm succes.  Toen kwam in 2015 de Macan om de hoek kijken. Een pittige variant van Cayenne met het echte Porsche DNA. Met name de TURBO, goed voor 400 PK en maar liefs 550 NM. 


Genoeg om indruk te maken en vlot het verkeer te trotseren, maar hoe rijdt het?


Bij het instappen merk je het direct, strak leder en een uitgebreid dashboard. Het dashboard komt met gigantisch veel knoppen. Knoppen die zorgen dat er meer geluid wordt geproduceerd, knoppen die zorgen dat Macan nóg sportiever reageert.


De adaptieve stoelen zitten erg goed en zijn ook op bijna alle mogelijke manieren in te stellen. Bij het starten hoor je direct het geroffel, echter niet asociaal. Dat is te reguleren met de uitlaat knop. Alles voelt premium aan, de PDK-hendel, de knoppen op het stuur en zelfs de zonnekleppen. Wegrijden gaat vloeiend, je merkt direct dat je wat hoger op de weg zit. Vooral overzichtelijk en erg praktisch met het inladen van boodschappen etc. 


Het is een echte Turbo, met 400 Pk is de Macan onwijs snel en wordt echt het wow-gevoel gecreëerd. Schakelen gaat bijna supersonisch snel door de dubbele koppeling. Ook heeft de Porsche grotere remmen dan de reguliere modellen. 0
Feed