Review Audi A1 1.2 TFSI

Met de Audi A1 bracht Audi een heel nieuw spectrum aan hun modellenlijn. De in 2010 geboren A1 vermarkt zich als het kleine broertje van de A3. Echter, zijn daar de meningen over verdeeld.

De A1 heeft een geheel eigen karakter en is wendbaarder en net iets sportiever dan de A3. Dit komt door een stugger onderstel en meer aerodynamische lijnen. Dat blijkt vooral bij onze A1 met S-Line pakket en Rotor wielen. Dit geeft de auto nog meer karakter dankzij de kieuwen bij bumper en achter een grotere diffuser. Samen met xenon, led verlichting en Dark Line maakt dit de auto af. 


Ook met het interieur kom je niks te kort. Met de Audi S-line zetels ben je er van verzekerd dat je goed zit. Daarbij maakt het leder het nog fraaier. De weg kwijt raken is ook niet meer van toepassing met de ingebouwde navigatie. Je kan echt merken dat Audi doorgaat in de details, het multifunctioneel stuur heeft bijvoorbeeld mooie contrasterende stiksels en de knoppen van de climate controle voelen aan als massief aluminium. Zelf ben ik erg onder de indruk van het Audi Soundsysteem, het klinkt erg helder en diep.

RIJTEST
Bij instappen merk je direct dat je in een volwaardige Audi zit: stevig leder, goede afwerking en een fijne positie. Bij het omdraaien van de sleutel start de motor direct en hoor je gelijk het voordeel van premium sound. Tijdens het rijden merk je dat er een turbo inzit omdat de auto met power veel accelereert. Het voelt ook sportief aan doordat je laag bij de grond zit en de Audi vrij direct stuurt. Het is overzichtelijk omdat je, in tegenstelling tot, de vijf-deurs de B-stijl niet direct naast je zit maar achter. Door de combinatie van led-verlichting, Dark Line en de 18”Rotor wielen val je op, en dat merk je. 

Al met al vind ik het een prettige auto om mee te rijden en doet niet onder de A3. In tegendeel misschien, de A1 is een stuk wendbaarder en sportiever.


Voor meer informatie of een proefrit verwijs ik je door daar de onderstaande link:

https://voorraad.autogoedhart.nl/occasion/audi/a1/...


Bedankt voor het lezen.

0
Feed