​Waar moet je op letten als je online een occasion of auto koopt?

Tegenwoordig in het internettijdperk gaat voor grotendeels de oriëntatie van een nieuwe auto online. Het gaat meestal om de voorselectie, welke auto past het best bij mijn budget tegenover het aantal kilometers, bouwjaar, opties, etc. In deze blog schrijf ik over wat belangrijk is om op te letten in zo’n voorselectie.

De voorselectie begint, je bent toe aan een nieuwe auto! Je weet ongeveer al wat je wilt maar niet tot in de details. Laten we als voorbeeld nemen een Audi A1. Veel consumenten zoeken op marktplaats maar ik vind het makkelijker en overzichtelijker om op https://www.gaspedaal.nl te zoeken. Nu merk je dat er al veel variaties zijn op de A1 bijv. Attraction Pro, Pro Line Business, S-line en ga zo maar door. Je kunt op sites zoals autoweek.nl goed vinden wat nou het verschil is tussen deze pakketten. 


Dan heb je natuurlijk ook nog de motorvariant, wilt je een benzine en wat voor benzine uitvoering wil je dan. Zo heb je bij de Audi A1 alleen al de 1.0, 1.2, 1.4, 1,5, 1.8 en 2.0. Dat zijn nogal wat uitvoeringen. Iedere uitvoering heeft zijn pro’s en cons. De 1.4 TSFI heeft bijvoorbeeld in het verleden nogal wat problemen gehad met de ketting (zie hier) en met de automaat S-Tronic. Vaak zijn de euvels wel te vinden in forums en bij sommige occasions is het probleem ook al verholpen.

Uiteindelijk heb je je keuze gemaakt. Je wilt een Audi A1 S-line 1.2 TFSI. met maximaal 120 duizend kilometer. Daar zijn er maar liefst 209 van! Verstandig is om dan alles op een rijtje te zetten en deze variabele te gebruiken:


  • Is de auto geïmporteerd?
 In principe is er helemaal niets mis met een import auto. Alleen de ervaring leert dat er nog wel eens wordt gesjoemeld met de kilometerstand. 
  • Heeft de occasion een logische N.A.P.? 
Als de auto hier over beschikt dan en het is logisch dan ben je er meer van verzekerd dat er niet is gerotzooid met de kilometer stand. 
  • Is het autobedrijf aangesloten bij de Bovag?
 Het is betrouwbaarder om je occasion te kopen bij een Bovag aangesloten autobedrijf.
  • Wat zijn de reviews van het autobedrijf en je algemene indruk.

Als je dit allemaal hebt gedaan, dan is de selectie weer wat uitgedund. In totaal naar +/- 20 occasions. Dan is het een kwestie van smaak. Welke kleuren combinatie spreekt je het meest aan en welke opties zijn voor je het belangrijkste.

Binnenkort volgt de blog over waar je op moet letten bij een bezoek bij het autobedrijf!
0
Feed